Baltazar

Lilla badboll, pjuppen, bulldozer, plogbil å studdsboll. Ja kärt barn har många namn och det är många som är nyfikna på denna bjässe på 38kg lätt. Han är en blandning mellan Berner Sennenhund / Dogue de Bordeaux. Hans mamma är en renrasig Dogue de Bordeaux å hans pappa är en renrasig Berner Sennenhund. Lilla bubben är född 080323.

Badbollen kommer från en STOR gård utanför Falköping. När vi kom dit för att titta på han och hans bror fick vi oss en chok över hur otroligt stor gården va. Det va hästar, hundar och barn överallt å ja fick otrolig stark hemkänsla å längta värkligen hem till mitt barndomshem. Tillsut så lyckades vi trassla oss up på gården å när ja öppnar dörren kommer det en valp lulltandes å försöker göra inborott i bilen samtidigt som hans mamma står å försöker göra samma sak. det tog nog en kvart för mig att komma ut. Väl ute sätter ja mig mitt på gården, blir överkörd av två valpar å en mamma hund å ett gäng barn. Valet va lätt, den lilla valpen med bett fel skulle följa med hem. det va han som va frammåt, ville vara med å otrolit lugn fast det va 200 som gällde. Papper skrevs på, pengar bytte händer otroligt rolig timme senare rullar vi hem med en plutt.

Varför kallas han badboll? Jo det är igentligen min lillebrors fel. Ett par dagar senare fick lilla plutten följa med mig, min sambo till midsommar fest. En lugn å trevlig tväll med lagom med sprit, goda vänner å bra musik. Ja hade frågat va vi skulle döpa han till men ingen kunde komma på nått. Men min lillebror hade inte träffat plutten innan å så tar han upp doggen med sin friska arm, lägger han i knät å tittar på honom, säger i sin dimma, -"du är för söt för att kallas tjockis" å så trajjar hunden sig ur famnen på honom å lultar i väg som bara valpar kan.

Senare på kvällen va det dax för lillen att äta å ni som har sett valpar efter dom har ätit ser ut som dom har svalt en hel arme eller 20 kg hundfoder. Å doggen e inget undantag, han va värkligen rund å vagga fram. DÅ utbrister lillebror BADBOLL! Hunden ska heta badboll, ja frågar va? Varför? Jo han ser ju ut som han har svalt en badboll. Sen dessa har han kallats för badboll.

Badbollen i dag är en ung, nyfiken, självsäker å trevlig hund men kan inte ta det lungt bland folk, han e extremt social å älskar allt å alla men har ett guldfisk minne. Han hälsar på dig, 10 sekunder senare har han glömt det å måste hälsa igen å så kan han hålla på tills du går. Han vill ingen nått ont men kan låta riktigt farlig om han bara vill. Han rör inte ens flugorna om han inte är riktigt hungrig, då e det riktigt synd om dom, om han e snabb nog vill säga.

Då ja hade stora planer med att träna och tävla waight pull med honom så köpte jag sele å andra tillbehör och börja träna, sagta men säkert. Så länge det inte va någon vikt bakom honom så gick det bra och hunden tyckte det va otroligt kul. Men när ja börja lägga på vikt bakom så börja han halta. Ja tänkte att det berodde på att han va ovan å ansträngde sig, ja börja med massage och strechning. Men ändå gav sig inte hältan. SÅ länge han inte ansträngde sig så gick det bra. Men då ja inte såg att han blev bättre hängdes selen in å tillbehören åkte ner i förådet. I början på vintern hade han haltat från och till väldigt mycket och det ville inte ge sig riktigt så vi åkte ner till vetten, rönkade honom och såg att han hade stora slitage på bägge höfterna och hans högra sida på bäckenet inte har växt ihop, utan det är bara brosk där. När ja fick det resultatet blev ja otroligt ledsen å fick panik, va ska ja göra nu? Veterinären tyckte det att så länge ja inte ser eller märker att han har ont så får han gå. Han äter inga medeciner utan får tillskott av form av extra kalk och vitaminer


.(Sista gången han träna)

1 jan. 2010