Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Knas hela dagen

Ni som känner min dogg, eller ja i alla fall det ja skriver om min knasdogg vet att han e lite knepig med maten å kan strejka i tid å otid då det behagara hunden som bäst. Men sen vi rönka han har han ätit rikigt bra å nästan inte strejak alls. Nått va det i de sprutorna som fick igång han att äta, trode ja. Efter ett tag sluta han äta å matte trixa å böka å greja å dona. Ja fick igång han igen med att kasta ut godis på golvet blandat med mat som lukta godis. Trixet va att få han att börja äta, sen spela det ingen roll va det va. Bara han börja äta så kunde han äta upp maten. Men ja tröttna på detta, tröttna på att hålla på å frysa ner uppblöt mat å tina å greja, ja vill inte ha det så.

Så efter mycket om och men kom ja på det. Det hela börja med att det va slut i frysen så ja blötte snabbt upp lite mat i vatten å hällde på. det funka ganska bra men inte riktigt samma apptit som ja ville ha på hunden. allt annat va mer spännande än maten. Kan man skriva konsentrerad på att äta kanske? Men efter detta lessna ja eller rättare sagt ja glömde blöta upp så ja hällde p varmt vatten på maten å då gick det undan.

MEN måste skriva MEN vi hade inte slutat med godis regnet på golvet före å ja börja lägga godis i maten oxå. Inte mycket då ca 97% av det va igentligen hundmat *tihi* Å även det tar tid, det tar ca 1 vecka att göra det. Det ska ju dra åt sig godis lukten osv, bla bla bla... men tröttna på det oxå. det ska vara simpelt att ge hunden mat enligt mig.

Så ja min snillerika hjärnan fick en idie, om ja tar fram godis, bara godis å inte fusk godis, å slänger ut ca 4 bitar ( det e va man får om man delar en normal stor frolic) på golvet, startar varmvattnet å hämtar maten, lägger i skålen, lägger i två frolicar som ja delar = 8 bitar å så på med lite vatten å ger hunden. Va gör han? han äter som en idiot. Till och med flugorna levde farligt om dom kom för nära. Å hör å häpna, det funkar än i dag! Å det e mer än en vecka som annar brukar vara tiden för nytt krångel. Det har nu vart så i ca 1 månad å ca 3-5 gånger har han strejkat. sen att han har ett nytt foder gör nog saken bättre men detta har han ätit sen i höstas å det e tydligen godare än det andra för det har inte strejakts så mycket alls sen ja bytte "ner" mig till ett lite billigare å lite sämre foder än innan men det e samma märke.

Men då herr knasdogg inte som en normal dogg så har han fått för sig nått nytt. Han har alltid nått nytt för sig. Men då när ja ger han maten så e det supervarmt så man måste vänta lite. Under den tiden tra för vattnet att svalna kan hunden ändra sig om att äta å smiita ut från köket å hunden är inte liten å men han kan ta mig fan smyga som en katt! Så ja har vart kvar i köket en stund å passat på att rulla en cigg eller två för även om man inte vill äta ska han vara kvar i köket tills ja tar bort maten, sen om han har ätot lite eller inget spelar ingen roll. Å i går när ja gav han maten gjorde som vanligt,

  • Går ut i köket å hun trippar oftast efter, eller så ropar ja lite lätt eller frågar han.
  • Öppnar skåpet med godiset å tar TRE i handen, delar en på 4 delar å slänger ut.
  • Startar varmvattnet
  • Tar skålen å sköljer ur
  • Fyller på rätt mängd mat
  • Tar dom två godisarna ja har i näven å delar = 8 bitar å lägger i sålen
  • (hunden är fortfarande kvar i köket å antingen äter godiset eller VÄNTAR på riktiga maten)
  • Fyller på med lite varmvatten så det e lite lägre än maten i skålen
  • Skakar om så det "blandas" å ger hunden
  • Varse god!
Så ser det ut om man ska punkta upp det å det ser ju ut att ta en halv evighet men tar ca 1-2 minuter bara å det e mycket kortare tid än innan. Men i stället för att gå till spisen å rulla min cigg gick ja ut för att prata med husse. Hunden står som ett levande frågetäcken å undrar värkligen om han får äta. Ja säger till doggen "ja ät du" men ändå så står han bara där. Min hjärna kläcker en ide å ja går in i köket, å tar i filterpåsen å hunden hugger i sig maten. Ja han inte rulla färdigt ciggen å det ca 20 sekunder eller nått innan hunden hade ätit upp. Så nu kan inte herr knasdoggen äta om inte ja rullar en cigg :s

Sen har det hänt mer knas, gubbe min har vart iväg för att fixa en tid hos soc. Ja det e de enda vi kan hoppas på att dom kan hjälpa fast det e mot deras regler. Men först måste vi fixa bankutdrag osv så han ringer sin bank för att beställa å får besked att hans konton inte finns. Han blir super arg å cyklar upp till banken å får besked att hans, alla hans konton är avslutade å han har inte fått några besked om det. Man kan inte avsluta ett konto om man inte skriver på ett papper å det måste göras på banken å vi har inte vart på nån bank på över ett år!

Så min lilla gubbe e inte bara sur för att han fick starta upp nya konton, nya koder till telefonbanken utan oxå för att banken har gjort fel. Dom skulle kolla upp va det e som har knasat till det så... Piss bank!

11 jan. 2010

2 Comments:

ღ MolnTuss ღ said...

Hej gumman !

så fin din blogg e nu

kram

Osloskånskan said...

Jag är också stor men kan smyyyyga som en katt om jag vill! Banken är ju ko-ko! Hoppas det löser sej.