Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Rapport om soc

Ja nu har man fått tummen ur röven å humöret någelunda på topp för att kunna skriva en rad eller två, men det slutar nog med en sju helvetes massa fler rader å den som orkar kan få räkna dom åt mig sen.

Men då vi va på soc fick vi gå in i väntrummet å vänta i ca 20 min efter angiven tid. Så klart va det ju folk där som vänta på sina dödsdommar. Tillsut kom det ut en ung tjej, typ 14 år, smal som en planka å blond. Hon hade knappt några kläder på sig å det hon hade va några storlekar försmå, eller ja barnkläder.

Hon tar imot oss å leder in on oss på rummet å börjar leta efter papper, tja mer som att hon fejka det hela för att se viktig ut då allt lågt redan framme. En hel hög med papper va det å blev lite fundersam på hur detta skulle sluta. Sen startar hon leken "20 fråger" som vi snällt va tvugna att svara på. Det västa va att hon ville veta om våra familjer. De har la inte dom me att göra? Sen va tjat om barn, att man får mer pengar... HALLÅ jävla kärring! Står i papprena att vi inte har barn,LÄS FÖR FAN, då behöver man la inte fråga. Hatar att få fråger om barn när ja inte kan få några.

Sen frågar hon om ja e utförsäkrda, VA? nee, gubben min förklara ju förra gångenhur det låg till men tydligen så lyssna dom inte, va förvåda ja blir *nooot*, å efter ja förklarat en massa gånger så fatta hon tillsut.

Sen kom frågerna om bostadsbidraget. Varken ja eller gubben visste va vi skulle fylla i då det gäller inkomst så fråga vi om hjälp. DÅ sa hon att vi skulle kryssa i ekonomi från komunen. Då kunde inte ja vara tyst längre, då fick ja en sne tändning då min hjäna gick på högvara å ja va instängd i ett rum som är i ett rum som är LÅST! Ja sa rent ut att vi kan inte fylla i det. Vi får vänta med att skicka in det då vi måste få ett beslut från er först. Snällt sa ja det, på ett vuxen språk vilket hon tydligen inte fatta. För ja sa det att vi kan inte kryssa i det då vi inte får några pengar från, det e e ju inte klart. Det blir ju att ljuga för fuck kassa. Å ljuga för fuck kassan e inge bra *veta* men det skulle vi göra ändå för hennes jobb är ju att säga att vi får pengar av dom! VA?!? Så vi får hjälp, ne säger hon, det har vi inte bestämt än. Men hur kan du då säga att vi får hjälp av er? Det e ju hennes jobb svara hon. Jisses... Snacka om att inte veta sitt jobb.

Men dom kan inte säga om i får hälp eller inte då det fattas underlag. Det fattas en jobblista på jobb vi har sökt. Um lite svårt att fylla idå det inte finns några. Sen så fattades det konoutdrag, å så deklarationen. Vem sprar den? Inte jag.

Så klart va hon ju tvungen att fråga om mina sjukdommar å ja förklara för henne vilka ja har å va som e problemet. Då säger hon att ja, det kanske inte är någon ide att be dig gå till AME i morgon, umm nää! Men gubben ska dit. Men så frågar hon om ja har sökt jobb, varför fråga ja, varför ska ja söka jobb? ja väntar ju på att få träffa en läkare ju, ja har ju en tid dit å hur fan ser det ut om ja söker jobb för du säger det å sen går å försöker få en sjukskrivining för mina sjukdommar, tror inte det ser så himmla bra ut.

På den lappen man skulle fylla i så stog nått om medeciner å man skulle då fylla i vilka utgifter man hade varje månad å det gjorde vi, då säger hon att vi inte kan söka detta för det finns inget underlag = kvitton. Men vi fyllde ju för fan i det som stog å inte finns nått jävla ställe det de står att det ska vara EFTER man har betalat å inte va man ger varje månad.

Men det som va värst va att hon behandla mig som ja skulle vara efterbliven eller ha grova förståndshandikapp. Ja kan ju för fan socilatjänstelagen på mina fem fingrar å vet precis hur dom jobbar å va dom får inte får. Detta förklara ja å då säger hon att så är det inte längre, nähä sa ja. Kolla upp det igår. Då tystna hon. Ja fråga henne vet du va GRUBBLERIER är för något, å hon svara ja. Bra sluta idiot förklara mig då, för att tänka det kan ja å ja vet va ja talar om. Va paff hon blev :)

Så senast freda ska ja ha fixat konoutdrag, deklarationen å hyreskontraktet. Å ni vet ju hur snabba myndigheter är så min deklaration kommer nog lagom till midsommar. DÅ elen ska betalas senast den 28 januari?!? Har ja 9 dagar på mig att få fram detta, å soc beslut tar ca 10 arbetsdaga! Halleluja va lycklig ja blir!

19 jan. 2010

3 Comments:

Maria said...

Ibland blir man förbannad!!
Se till att ringa alla myndigheter i morgon och hoppas de kommer senast måndag.. Hoppas verkligen att ni får hjälp!!

Trasdockan said...

Men jisses, vilken jäkla soppa! Man blir ju rädd!! Skall bli jäkligt intressant å följa detta å se hur mänskliga de är här. vet ju hur fuck kassan funkar. Önskar er all LYCKA TILL!!!!! om å om å om igen!

Osloskånskan said...

Det var ju inte blankt avslag iallafall...håller tummar o tår fortsatt, ber om en bra lösning för er. Dubbelkram!